I like big butts and I can not lie, zeiden meer Amerikanen dan ooit dit jaar.

Plastisch chirurgen hebben het afgelopen jaar meer en meer de vraag om een Kim Kardashian kont gekregen, zo meldt New York Post. Bilimplantaten en -lifts waren dat jaar respectievelijk de nummer 2 en 3 van snelstgroeiende ingrepen in Amerika op het gebied van plastische chirurgie, zo blijkt uit gegevens van de American Society of Plastic Surgeons.

En dat is mooi, want de jarenlang veelgevraagde behandelingen - borstvergroting, ooglidcorrecties en facelifts - lijken in populariteit te dalen. 

In 2014 steeg het aantal bil-implantaten met maar liefst 98 procent tot 1863 gevallen, zo blijkt uit de meest recente cijfers, en het aantal 'billifts' met 44 procent tot 2438. Officiële cijfers van 2015 zijn nog niet vrijgegeven - die worden in januari verwacht - maar sommige artsen verwachten een stijging van 20 procent ten opzichte van 2014.

Populair is vooral de Braziliaanse kontlift, waar door middel van liposuctie vet wordt afgenomen uit bijvoorbeeld maag en dijen en opnieuw wordt geïnjecteerd in de derrière. Kosten: bijna 12.000 euro. De siliconenimplantaten zijn minder populair omdat het gevoelig is voor infecties en 'ongewenste verplaatsingen'.

Patiënten brengen vaak foto's mee van sterren als bilvoorbeeld, en niet verwonderlijk behoren die van Kim Kardashian, Nicki Minaj en ook Sofía Vergara en Jessica Biel tot de meest gevraagde achterwerken.