Partyplanner Debby Wild geeft haar ultieme feesttips

'Het gaat om het leven vieren, gastvrijheid, romantiek en ruimhartigheid.'

Debby Wild is lifestyle director van Jo Malone en ook de partyplanner aldaar. Een uitgesproken persoon dus om haar naar haar ultieme feesttips te vragen.

Wat is het belangrijkste om te doen als je een feest geeft?

'Het moet allemaal gaan om het leven vieren, gastvrijheid, romantiek en uiteraard ruimhartigheid. En als je een cadeau geeft, zoek dat echt met aandacht uit en pak het prachtig in.'

Hoe ziet jouw ideale feest  eruit?

'Mijn huis krijgt altijd een thema. En ik kies een geur uit voor in huis. Dit jaar ben ik geïnspireerd door de 1950's glamour sfeer en door mistletoe-groen. Door en om het huis zet ik het zachte groen van varens, verse eucalyptus-takken en uiteraard mistletoe. Elk jaar doe ik dus iets anders, voor mezelf en om m'n gasten te verrassen. Maar mijn welkomstgeur in de hal waar je binnenkomt is al jaren dezelfde: Pomegranate Noir.'

Advertisement - Continue Reading Below

En je diner?

'Ik heb een prachtige antieke eikenhouten tafel waar twaalf mensen aan kunnen. Qua decoratie ga ik altijd helemaal over de top. Sowieso gaat er dik wit, katoenen kleed over de tafel met dit jaar een groene loper. Er komt een grote kaars op tafel als middelpunt die ik omring met een laurierkrans. En verder zoveel mogelijk mistletoe die vol zit met van die parelwitte besjes. Ik hou van het contrast van het frisse groen met wit in de winter.'

Meest gelezen

Gouden tip?

'Zorg altijd voor een verrassingselement. Bijvoorbeeld als je een diner geeft, leg dan op elke stoel of bord een cadeau. Of geef na het diner iets grappigs zoals een Christmas Cracker.'

Parfum en eten gaan niet altijd goed samen, waar moet je op letten?

'Als je geurkaarsen brand tijdens het diner, kies dan een geur die niet vloekt met wat je op je bord krijgt. Grapefruit of Nectarine Blossom & Honey with Pudding gaan vaak goed met eten. Of Sweet Almond & Macaroon, die is top om tijdens het dessert te serveren. Wat je proeft en wat je ruikt komt helemaal samen.'

Nog een laatste tip?

'Spray je tafellinnen en servetten in met een linnen spray. Elke keer dat de gasten hun servet gebruiken, ruiken ze subtiel een fijne geur.'