We leggen uit en tippen de evenzo multitaskende huidverzorgingslijn van Clinique: de SMART-lijn – en die kun jij winnen!

https://ad.doubleclick.net/ddm/trackimp/N2571.1991900HEARSTMAGAZINESNETH/B9080534.122929069;dc_trk_aid=295935825;dc_trk_cid=65592550;ord=[timestamp]?

Of vrouwen beter kunnen multitasken dan mannen? Het blijft een heet hangijzer dat steeds weer opduikt aan de borreltafel. Vrouwen a) weten uiteraard al lang dat dat zo is – iedereen die met een man en/of zonen in een huis woont weet dat zelfs traplopen en tegelijkertijd iets oppakken dat op de trap ligt en het naar boven dragen al far beyond reach is voor het simpel ingerichte mannenbrein en b) hebben het te druk met gezin, werk, sporten en sociale verplichtingen om zich er druk over te maken. Zo zit uw hoofdredacteur dit stukje te tikken terwijl: er een was draait, een pan suddert op het vuur, ze bekkenbodemoefeningen doet en haar versgelakte nagels laat drogen.

Maar een heet hangijzer zou geen heet hangijzer zijn als er geen duchtig onderzoek naar gedaan werd, van Zweden tot China en terug. Opvallend daarbij is dat het onderzoek vaak gedaan wordt door mannen, en dat er op zeker moment dappere argumenten opduiken in de trant van: 'Ja, maar de beste RAF-piloten die tig dingen tegelijk picobello uit moeten kunnen voeren zijn toch mannen?'. Waar, absoluut, maar dat zijn streng geselecteerde en zwaar getrainde specialisten, en er wordt nergens gezegd dat vrouwen in ALLE situaties beter kunnen multitasken dan mannen. Het gemiddelde zegt WEL overduidelijk dat de vrouwen hier beter in zijn.

In The Journal of BMC Psychology konden we bijvoorbeeld lezen dat professor Keith Laws van de University of Hertfordshire en zijn co-auteur doctor Gijsbert Stoet van de University of Glasgow 120 mannen en evenzoveel vrouwen onderwierpen aan een computertest waarbij ze moesten switchen tussen tellen en vormen herkennen. Vrouwen werden, toen de opdrachten eenmaal waren gehusseld, 69% langzamer dan de mannen, die 77% trager reageerden. Bijna tien procent trager!

Vervolgens kregen de testpersonen 8 minuten om een reeks ingewikkelde problemen op te lossen – van het uitrekenen van een wiskundesom tot bepalen hoe je een verloren telefoon het beste kunt traceren. Wat daarbij opviel: vrouwen denken eerst na over een efficiënte aanpak, mannen beginnen gewoon – hadden wij jullie natuurlijk ook zonder wetenschappelijk onderzoek wel kunnen vertellen, Gijsbert en Keith!

Wat winnen wij vrouwen ermee? Tijd allereerst, en eeuwige roem natuurlijk, en ons gelijk aan de borreltafel – dank jullie wel dus, Keith en Gijsbert.

Illustratie uit het onderzoek van de heren Laws en Stoet. Links een vrouwelijke manier om verloren telefoon te traceren, rechts een mannelijke. Zul je net zien dat de telefoon in de hoek ligt…

Wat een nog mooiere winst is: er is voor multitaskende vrouwen een bijpassend multitaskende 'custom repair' huidverzorgingslijn ontwikkeld door Cliniquede SMART-lijn, bestaande uit een serum, een eye treatment, moisturizer, night moisturizer en een treatment oil. Alle producten doen vier dingen tegelijk: zichtbaar rimpels verminderen, de teint egaliseren, liften en hydrateren. En uiteraard zijn ze hypoallergeen en parfumvrij.

Net wat voor jou? Doe dan mee met de actie 'Hoe SMART ben jij?' Vertel ons in maximaal 250 tekens wat jouw multitasktoppunt was en waarom. De indrukwekkendste (of grappigste, vooruit) inzenders winnen de complete SMART-lijn!

Vul hier gauw het formulier in – terwijl je staat te koken, bekkenbodemoefeningen doet en je versgelakte nagels laat drogen. Altijd al willen weten hoe SMART je bent? Doe de test en ontvang gratis samples.