Jennifer Lawrence werd deze week door Entertainment Weekly uitgeroepen tot Entertainer van het jaar en gaat haar eerste film produceren. En wij gunnen haar van harte alle succes van de wereld met Project Delirium, zoals het project nu nog heet. Waarom? Omdat we van Jennifer Lawrence houden. En wel hierom.

1. Ze is zo lekker echt

Ja, dat klinkt wat Frans Bauer, maar het is heus. Van ongegeneerd vallen bij zo'n beetje alle gelegenheden tot het omhelzen van een huilende fan tijdens  de première van The Hunger Games: Catching Fire in London: Jen doet het gewoon.

2. Zo is zo heerlijk eerlijk

'Ik had veel meer camel toe-problemen verwacht' (over haar Hunger Gameskostuum). 'Of ik me naakt voelde bij naaktscènes? Ja, enorm'. 'Ik wilde vroeger dokter worden. Ik ga erg goed met bloed'. Uitspraken die je van de gemiddelde acteur-met-mediacursus niet te horen zult krijgen.

3. Ze sport wel, maar haat het

'Ik haat het als mensen zeggen dat ze van sporten houden. Ik zou die mensen het liefste in het gezicht slaan. Ik doe niet aan diëten. Je kunt niet werken als je honger hebt.'  Om even terug te komen op punt 2: heerlijk eerlijk.

4. Ze houdt van een glaasje

Vraag haar wat ze graag doet in haar vrije tijd en ze zegt iets als dagenlang in dezelfde broek op de bank zitten en drinken. Niet dat ze er de tijd voor heeft, maar toch.

5. Ze luistert niet als mensen haar dik noemen

In een interview met Harper's Bazaar vertelde ze eens door een producer in Hollywood dik te zijn genoemd, en geadviseerd af te vallen omdat ik anders ontslagen zou worden. Dat is nu eenmaal de onzin die Amerikaanse actrices aan moeten horen.'

6. Ze houdt van verandering

Stijl, krullen, blond, bruin, lang of ultrakort: Jennifer heeft zo'n beetje alle haarstijlen wel gehad. En doet daarmee dat wat wij eigenlijk niet durven.