Zo maak je Aziatische ogen het beste op

De beste tip voor Oosterse ogen van Nars' make-up pro Anna Priadka.

Beauty Director Maroesja de Ruyter: 'Ieder gezicht is uniek en met make-up kun je je gezicht en de beste kanten daarvan benadrukken. De vorm van je ogen is nogal bepalend voor wat je er vervolgens make-up wise mee doet. Niet alle Aziatische ogen hebben een arcadeboog, dat type oogleden wordt ook wel monolids genoemd. Hoe je die het beste opmaakt vraag ik aan Anna Priadka, Global make-up artist van NARS:

Advertisement - Continue Reading Below

'Deze vorm ogen is één van m'n favorieten om te make-uppen want het is een prachtig en bijna vlak canvas om te beschilderen. Je kunt de vorm en de arcadeboog zelf bepalen en tekenen. Voel waar het einde van je oogbot zit en trek van daaruit, met een longlasting oogpotlood, de lijn om een arcadeboog te creëren. Vul het vervolgens in met een lichte oogschaduw en vervaag het lijntje een beetje. Wil je een eyeliner? Wees dan niet bescheiden en breng 'm lekker dik aan, in sommige gevallen zelfs tot over je ooglid, anders verdwijnt-ie zodra je je ogen opent.

Meest gelezen

Een smokey eye is vaak ook prachtig op een Oosters oog, maar ook hier zou ik bijna zeggen: 'Gooi alle remmen los!' Ga gedurfder aan de slag en zet 'm flink aan met potlood en oogschaduw. Dan komen je ogen echt mooi uit.'

Gerelateerd

Het make-up merk NARS is vanaf september verkrijgbaar bij de Bijenkorf.