Skip to Content

We ontvangen mogelijk commissie via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar wij als redactie achter staan

De beste najaarsbescherming voor je haar

Van conditioner tot serum, dit heb je nodig voor winterproof haar

By Bridget March
Face, Hair, Lip, Eyebrow, Cheek, Nose, Skin, Chin, Beauty, Hairstyle, pinterest

Terwijl we onze zomertenues met pijn in ons hart opbergen voor de komende maanden, troosten we ons met de gedachte dat we nu in ieder geval geen last meer hebben van droog haar door blootstelling aan de zon. Maar niets is minder waar. Tijdens de komende koude maanden blaast de kachel op volle toeren en staan we het liefst de hele dag ons haar te föhnen (hmm, die warme lucht door je gezicht), met als gevolg dat ons kapsel alleen nog maar droger wordt.

Omdat we het liefst allemaal een volle coupe met zachte, glanzende lokken op ons hoofd willen, hebben we hier dé producten die jouw manen het najaar door helpen.

Masker

The best home treatments for dry hair

Niks beter dan een intensief haarmasker om je droge punten te bestrijden. Heb je er een hekel aan om steeds eerst je haar te wassen en dan weer opnieuw te moeten afspoelen bij het gebruik van een masker? Dan is dit masker van Lazartigue wat voor jou. Je kan het masker direct aanbrengen op je haar, nog voordat je het hebt gewassen. Twee uurtjes laten inwerken, je haar wassen, en je loopt er weer bij als nooit tevoren. De shea butter behandelt niet alleen je droge en beschadigde haar, het ruikt ook nog eens lekker (niet geheel onbelangrijk!).

Lazartigue Mask with Shea Butter

Haarolie

The best home treatments for dry hair

Wanneer je haarolie goed gebruikt is het de perfecte manier om droog haar te tegen te gaan. Onthoud: less is more, je wilt natuurlijk niet van droog naar vet haar. Twee tot vier drupjes van de Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil zijn al genoeg om je haar zachter en glanzender te maken.

Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil

Conditioner

The best home treatments for dry hair

Pantene belooft dat een dagelijks gebruik van deze 3 Minute Miracle conditioner in drie minuten de schade van de voorgaande drie maanden kan herstellen. Over droog haar zeggen ze: 'Droog haar is niet per se beschadigd haar, maar ondanks dat kan het nooit kwaad om je standaard conditioner af te wisselen met een versie die meer hydraterende ingrediënten bevat. Zo verbeter je de zachtheid en glans van je kapsel, wat weer gespleten haarpunten voorkomt. Win, win!'

Pantene Pro-V 3 Minute Miracle Smooth & Sleek

Advertentie - Lees hieronder verder

Serum

The best home treatments for dry hair

Shu Uemura Art of Hair heeft een hele lijn gewijd aan het voorkomen van droog haar dat ontstaat door milieuvervuiling (denk aan uitlaatgassen, centrale verwarming, etc.). Doordat de Urban Moisture Hydro-Nourishing Double Serum je beschermd tegen deze elementen, kun je het serum beschouwen als een jasje van kasjmier voor je haar. En wie wil dat nou niet?

Shu Uemura Art of Hair Urban Moisture Hydro-Nourishing Double Serum

Scrub

The best home treatments for dry hair

Gezond haar start bij de kern. En omdat je hoofdhuid ook droger wordt in de winter, is het verstandig om deze goed te verzorgen. Het Philip Kingsley Exfoliating Scalp Mask zorgt dat dode huidcellen verwijderd worden, waardoor de basis van je haar weer gezond is.

Philip Kingsley Exfoliating Scalp Mask

Van: Harper's BAZAAR UK
Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Beauty

Beauty

lea seydoux is een actrice met een bob en blond haar en een rode lipstick spleetje tussen tanden

Zó weet je precies welke haarstijl bij jou past

hailey bieber

Waarom heeft iedere beroemdheid 'n beautylabel?

a couple of people posing for the camera

Deze exfoliant doet wonderen voor mijn huid

modellen bij jil sander backstage

Dermatoloog: deze skincare heb je écht nodig

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder