Nieuw concept stuurt je elke maand een parfum om uit te proberen

Een handige manier om nieuwe geuren te ontdekken

Meest gelezen

Niks zo bekoorlijk als het dragen van een mooi parfum. De grote uitdaging is alleen: hoe vind je dat? Een beetje parfumerie is immers al snel een doolhof van soms wel honderden geuren. Ze een voor een besnuffelen is een ondoenlijke zaak en snel beslissen is ook al geen aanrader. Want ondanks de adviezen van verkopers kan een prijzige geur later toch tegenvallen, nadat hij wat langer op je huid heeft gezeten.

Advertisement - Continue Reading Below

Aan deze situatie brengt Parfumado verandering. Dit parfumabonnement laat je elke maand opnieuw kiezen uit meer dan 350 geselecteerde geuren. Er is een omvangrijk aanbod met Italiaanse favorieten als Armani, Gucci en Dolce & Gabbana. Ook tal van grote Franse merken, waaronder Dior, Guerlain, en Paco Rabanne figureren in het assortiment. En zelfs niche-parfums zijn goed vertegenwoordigd, met namen als Amouage, Montale en Escentric Molecules.

Voor het vaste maandbedrag van €14,95 ontvangen gebruikers elke maand een chique travelspray met een parfum naar keuze, in een hoeveelheid die ruim voldoende is om je er 30 dagen te parfumeren. Maar je kunt er natuurlijk ook prima een gevarieerde collectie mee opbouwen.

Mede-initiatiefnemer van Parfumado is de Nederlandse stijlfetisjist Yvo van Regteren Altena, groot liefhebber van mooie geuren en inmiddels zelf ook 'neus', met het ontwerp van twee eigen eaux de toilette op zijn palmares. Altena stelt over zijn creaties: 'Ik hoop een alternatief te bieden in een wereld die wordt gedomineerd door geuren waarvan de synthetische agressie eerder leiden tot een overhaast afscheid dan een onstuimige omhelzing.' Zijn Altena's geuren ook meteen zijn eigen favorieten geworden? 'Mijn old timefavoriet blijft Eau Sauvage van Dior, een van de weinige geuren die nimmer gaat vervelen.'

Weten wat Parfumado allemaal in de collectie heeft? Kijk dan even op de site.