Superlange haren zijn dus een ding, maar is het ook mooi?

We vroegen het aan een haarstylist.

Meest gelezen

Goed, je hebt lang haar, en je hebt súperlang haar. As recentelijk seen on Rihanna, het gros van de Kardashians en een handjevol andere inwoners van Sterrenland (we noemen Beyoncé, we noemen Chrissy Teigen). Allemaal met een haardos zo lang dat-ie de heupen bedekt.

Buiten Sterrenlandsgrenzen, waar wij wonen, spotten we 't kapsel maar zelden. Dat is op zich logisch, gezien het feit dat zulk lang nephaar een tikkie aan de prijs is en het voorts járen duurt eer je op eigen kracht een kapsel van die lengte groeit.

Advertisement - Continue Reading Below

En dan hebben we het nog niet ééns over hoe die lange haren er uiteindelijk uitzien, wanneer ze eenmaal tot je derrière rijken. Daarnaast wordt haar op die lengte ook niet per se geassocieerd met goede smaak.

Of daar nu pardoes verandering in is gekomen nu Sterrenland gezellig met de superlange haren zwiepert? We legden de kwestie voor aan Chris Appleton, de man achter de superlange manen van onder andere Jourdan Dunn en Ariana Grande.

Meest gelezen

Long and Laid 🔥🔥🔥 Makeup by the legend @makeupbymario

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1) on

En Chris Appleton vindt van wel. Inspiratie voor het lange kapsel kreeg hij door een oude foto van Naomi Campbell: 'Zij maakte van haar lange haren iets iconisch.'

Wel is hij het eens dat de conditie van het haar een belangrijke rol speelt bij het hebben van een lange haardos. Glans is hierin sleutelwoord. 'Het haar moet heel erg steil zijn en heel erg glimmen, dat zorgt juist voor dat luxe gevoel.' (Heel erg glimmen, fair enough, maar heel erg glimmen en krullen is ook top, toch?)

#letsswingthathair @kimkardashian @hermes 👊🏾💋

A post shared by Naomi Campbell (@iamnaomicampbell) on

The longest Mermaid pony @kourtneykardash 💇🏻 me 💄 @styledbyhrush

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1) on

Afijn. Eindeloze lokken kunnen zomaar wèl een teken van goede stijl zijn, mits dus voorzien van een niet bescheiden glanslaag.