Gratis toegang tot de tentoonstelling Art Deco - Paris

Speciaal voor onze abonnees.

Art Deco – Paris Een aanstekelijke tentoonstelling over -inderdaad- de kunststroming Art Deco.

Klaar voor de wereld van de roaring twenties, ook wel les années folles? Het Gemeentemuseum Den Haag komt namelijk met de tentoonstelling Art Deco – Paris.

De term Art Deco stamt van de Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes, een expositie die in 1925 werd gehouden in Parijs. Het fundament voor de kunststroming werd al eerder gelegd, door onder meer couturier Paul Poiret, die wel de vader van de Art Deco wordt genoemd. Hij was destijds een regelrechte vernieuwer in de mode vanwege zijn gewaagde kleurcombinaties, vormen uit de natuur en geometrische lijnen.

Advertisement - Continue Reading Below

Ook typisch Art Deco: luxe, kostbare materialen. Niet voor niets stelt het Gemeentemuseum Den Haag 35 topstukken uit de Cartier Collection tentoon. Cartier was in de jaren '10 en '20 een bepalend juweliershuis, met eigentijdse juwelen die erg populair waren.

Het Gemeentemuseum Den Haag is met 150.000 kunstwerken een van Europa's grootste kunstmusea. Het museum heeft een toonaangevende collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst.

Aanbieding

Als abonnee van Bazaar krijg je, van 10 november tot 12 december 2017, een gratis toegangskaart voor Art Deco – Paris op vertoon van je abonneebrief. Deze actie is geldig voor één persoon.

Deze actie is niet geldig in combinatie met andere kortingen. Het bezoekadres van het Gemeentemuseum is: Stadhouderslaan 41 2517 HV, Den Haag