Gratis toegang tot de tentoonstelling Maria in Museum Catharijneconvent

Speciaal voor onze abonnees.

Ongeacht cultuur of religie, Maria is van alle tijden en van iedereen. Bazaar geeft abonnees de kans om de fascinerende tentoonstelling Maria gratis te bezoeken van 7 april tot 9 mei 2017.

Maria is nog steeds alomtegenwoordig. Er zijn iconen, schilderijen, manuscripten met Maria. Sculpturen, tatoeages, video-installaties. Rembrandt liet zich door haar inspireren, Rubens, Jan Toorop, Bill Viola.

De expositie in Museum Catharijneconvent laat werken zien uit de Belgische Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, Museum Boijmans van Beuningen, het Van Gogh Museum, het Mauritshuis en natuurlijk uit eigen verzameling.

Advertisement - Continue Reading Below

Er is dus kunst. Er is muziek. Er zijn gebruiksvoorwerpen. De reis van Maria wordt door de eeuwen heen vertolkt. Speciaal voor deze tentoonstelling wordt het kloostergebouw omgetoverd tot de perfecte plek om Maria vanaf de conceptie tot aan haar tenhemelopneming te bewonderen. Te mooi om te missen!

*Deze actie is geldig van 7 april tot 9 mei 2017, voor één persoon op vertoon van de abonneebrief. Het bezoekadres is Lange Nieuwstraat 38, Utrecht. Voor meer informatie over de tentoonstelling bezoek www.catharijneconvent.nl.