Gratis toegang tot de tentoonstelling Foam Talent

Speciaal voor onze abonnees.

Gratis toegang tot de tentoonstelling Foam Talent in het Fotografie Museum in Amsterdam.

Ieder jaar lanceert Foam Magazine de Talent Call: een zoektocht naar buitengewoon getalenteerde fotografen tussen de 18 en 35 jaar van over de hele wereld. Dit jaar was het alweer tijd voor de 11e editie. Deze kreeg de meeste inzendingen tot nu toe, met 1.790 kunstenaars uit 75 verschillende landen. Met trots presenteert Foam de namen van 20 kunstenaars van wie werk is opgenomen in de tentoonstelling Foam Talent. En deze kun jij gratis bezoeken op vertoon van je abonneebrief.

De jaarlijkse ''open call'' was een interessante barometer voor de staat van de hedendaagse fotografie. Veel kunstenaars hebben, in deze tijd van wereldwijde onzekerheid, hun zorgen geuit door diverse sociaal-politieke onderwerpen te visualiseren in hun werk. Kwesties als identiteit en representativiteit staan centraal. Hiernaast hebben ook lange termijn projecten, die met het verstrijken van de tijd te maken hebben, een diepere betekenis en meer gelaagdheid gekregen. Ook opvallend is dat de opkomende fotografen van vandaag duidelijk een breed scala aan media gebruiken voor hun werk en zich zelden beperken tot de camera alleen.

Advertisement - Continue Reading Below

Eerdere Foam Talenten die hun succes te danken hebben aan de Talent Call zijn onder andere Melinda Gibson, Ina Jang, Alex Prager, Raphaël Dallaporta, Jessica Eaton, Shane Lavalette, Sam Falls, Noémie Goudal, David Benjamin Sherry, Daisuke Yokota, Lucas Blalock, Peter Puklus en meer.

*Deze actie is geldig van 8 september 2017 tot en met 10 oktober 2017, voor één persoon op vertoon van de abonneebrief bij de kassa. Geen abonnee? Dan kun je deze tentoonstelling alsnog bezoeken voor een leuke prijs van €11,- per persoon. Meer informatie over Foam Talent of Foam Fotografiemuseum Amsterdam vind je op https://www.foam.org/nl/home

Het bezoekadres van Foam is Keizersgracht 609, Amsterdam.