Gratis toegang tot tentoonstelling Rodin, Genius at Work in het Groninger Museum

Speciaal voor onze abonnees.

Wie kent niet De Denker of De Kus? Deze iconische beeldhouwwerken van Auguste Rodin zijn nu te zien in het Groninger Museum. In de tentoonstelling Rodin - Genius at Work zijn ruim 140 beelden en 20 werken op papier te zien, waarmee dit de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland is. En het mooiste is: jij kunt er gratis naartoe.

Auguste Rodin (1840-1917) behoort tot een van de grootste beeldhouwers aller tijden. Zijn vermogen om de emotionele en psychologische complexiteit van de mens in beelden vast te leggen, maakt hem tot een universeel kunstenaar.

Advertisement - Continue Reading Below

De tentoonstelling laat het werkproces zien achter de bekendste werken van de Franse kunstenaar. Zijn atelier bestond uit meer dan vijftig werknemers, die als een kleine kunstgemeenschap rond de meester werkten. Door te experimenteren met verschillende materialen en uiteenlopende technieken wist Rodin telkens weer voor vernieuwing in zijn werk te zorgen.

*Deze actie is geldig van 10 maart tot 11 april 2017, voor één persoon op vertoon van de abonneebrief bij de kassa. Geen abonnee? Dan kun je deze tentoonstelling alsnog bezoeken voor een leuke prijs van €18,- per persoon. Voor meer informatie over Rodin bezoek groningermuseum.nl.

*Credits: Musée Rodin Paris en Art Gallery of Ontario