50% korting op een toegangskaart tot de tentoonstelling Uit de Mode in Centraal Museum Utrecht

Speciaal voor onze abonnees.

50% korting op een toegangskaart tot de tentoonstelling Uit de Mode in Centraal Museum Utrecht

Centraal Museum Utrecht pakt uit. Het museum staat stil bij 100 hoogtepunten uit de eigen modeverzameling. Er vallen 18de-eeuwse robes te bewonderen, royale schapenboutmouwen en experimentele herenpakken. Bazaar- abonnees krijgen van 8 juli tot 15 augustus 2017, 50% korting op een toegangskaart tot deze inspirerende tentoonstelling.

Aanleiding voor de tentoonstelling: 100 jaar geleden werd in Utrecht de eerste betaalde modeconservator aangenomen, jonkvrouw Carla de Jonge. Destijds wereldwijd een primeur. Sindsdien heeft Centraal Museum haar collectie flink uitgebreid. Ze hebben er kleding van enkele eeuwen geleden, maar ook hedendaagse ontwerpen als Iris van Herpen, Vivienne Westwood en Viktor&Rolf.

Advertisement - Continue Reading Below

De tentoonstelling Uit de Mode is thematisch ingedeeld en laat kledingstukken zien vanuit de ogen van de maker, de drager, de restaurator en de visionair. Kijk achter de schermen bij de restauratoren die tijdens de tentoonstelling werken aan verschillende kostuums. Of probeer zelf de kunst van 'mannequinage' onder de knie te krijgen: het aankleden van de poppen (heel wat ingewikkelder dan je zou denken!). Uit de Mode is een veelzijdige tentoonstelling: modeliefhebbers, gaat dat zien!

*Deze actie is geldig van 8 juli tot 15 augustus 2017, voor één persoon op vertoon van de abonneebrief. Het bezoekadres van het Centraal Museum is Agnietenstraat 3, Utrecht.