Team Bazaar tipt de Amsterdamse neusjes van de zalm.

Cécile Narinx – uw hoofdredacteur
'Ik vind RIJKS in het Rijksmuseum geweldig, niet alleen omdat Neelie dat ook vindt. Het eten is origineel en smakelijk, ze hebben Limburgs zuurvlees (douze points!)
en zeker met het terras erbij is het een van de beste plekken in
Amsterdam om superlekker en puik bediend te eten. Arbitrair pluspunt: de
chef is niet alleen goed maar ook knap.'> Museumstraat 2, 1077 XX Amsterdam, rijksrestaurant.nl

Stefanie Bottelier – uw Lifestyle Features Director
'Trattoria Pizzeria Yam Yam. Laagdrempelige en gezellige
buurtpizzeria waar toch Heel Lekker met Hoofdletters gekookt wordt. De
Pizza Yam Yam is legendarisch in Amsterdam-West en omstreken maar het
zou zonde zijn om daarom nooit iets anders te proberen – zoals de
goddelijke ravioli met spinazie, ricotta, boter en salie. Laat ook
altijd buikruimte over voor een toetje, de overheerlijke tiramisu of het
citroentaartje. En de vlaggen kunnen helemaal uit als het pecannoten
& karamel taartje op het bord staat.'> Frederik Hendrikstraat 88-90, 1052 HZ Amsterdam, yamyam.nl

Marloes de Jong – uw moderedacteur
'Rijsel! Kip, aardappelen, wijn. Altijd druk maar altijd plek.'> Marcusstraat 52B, 1091 TK Amsterdam, rijsel.com

Maartje Diepstraten – uw Fashion Producer en het brein achter Barts Boekje
1) 'Huidige favoriet: iedere week opent er wel weer een nieuwe eetvriend
zijn deuren in het Amsterdamse en dus heb ik iedere week een andere
favoriet, zo ben ik ook wel weer. Op dit moment is het Guts & Glory
(denk ik) waar kip in alle soorten en maten, tot en met het ei,
geserveerd wordt, tot ze over een paar maanden overgaan op een ander
dier. Maar vraag het me volgende week nog een keer.'> Utrechtsestraat 6, Amsterdam, gutsglory.nl

2) 'Amsterdamse all time favorite: Aan de Amstel van
chef-slash-kookboekenmaakster Yvette van Boven – werp één blik op haar
kookboeken (watertandend lekker gefotografeerd door manlief Oof
Verschuren) en je snapt waarom haar mini-huiskamerrestaurant favoriet
aller tijden is.'> Weesperzijde 42a, 1091 EE Amsterdam, aan-de-amstel.nl

3) 'Voor iedere dag: THT! Met uitroepteken. Groot (en dus altijd
plek), afwisselend menu met kleine happen (en dus voor elk wat wils),
supervriendelijk personeel en pal achter het Centraal Station (en dus
heerlijk centraal) en in de zomer een enorm terras dat uitkijkt over het
water (en dus geen zonblokkende gebouwen).' > tht.nl/restaurant

4) 'Amsterdamse klassieker: Italiaan Koevoet. Want om de hoek van
het thuisfront, omdat het er knus en zonder enige vorm van poeha is –
en omdat ik de Sint-Jacobsschelpen met broodkruim zelfs voor ontbijt zou
willen.'> Lindenstraat 17, 1015 KV Amsterdam, +31 (0)20 62 40 846

5) 'Amsterdamse brunch: Jacques Jour, zonder twijfel. Jacques
Jour wordt wat mij betreft onterecht ondergesneeuwd door alle hippe
gee-tee brunchzaken (of hippe zaken waar ineens gebruncht moet worden).
Hup Jacques Hour!'> meidoornweg 2, Amsterdam, modernamsterdam.nl

Maroesja de Ruyter – uw Beauty Director
'Hoog op mijn probeerlijst staat No. 1916 – het nieuwe restaurant van
Simon de Boer (wellicht bekend van Bakker Baard). Omdat-ie zowel kok als
gastheer is, heeft Simon maar twaalf plekken. Hij kookt postmodern. Dat
intrigeert. Plus: No. 1916 is op kruipafstand van mijn huis, dus als
het bevalt heb ik een nieuwe lievelings.'> Rombout Hogerbeetsstraat 136, 1052 XM Amsterdam, no1916.nl

Sander Theeboom – uw marketingman
'Ver in West zit een parel van een hipstertent, De Vliegende Schotel –
waar de eigenaar in zijn eentje tafels vol verrukkelijke vegetarische
gerechten bereidt en uitserveert. De wijn is er ook nog 'ns
fantastisch.'  > Admiraal de Ruijterweg 331, 1055 LZ Amsterdam, vliegendeschotel.com

Caroline Brugman – uw Photo Director
1) 'Le Hollandais. Om de rustige huiskamersfeer en het overheerlijke,
klassieke, eerlijke Franse eten. Blijf je lekker lang zitten, dan kun je
de chef, of een gast, op het hammondorgel horen spelen.'> Amsteldijk 41, Amsterdam, lehollandais.nl

2) 'Merkelbach, in het koetshuis van Huize Frankendael, met een heerlijk terras in de stijltuin.'> Middenweg 72, restaurantmerkelbach.nl

3) 'Rijsel. Om de kippetjes aan het spit, de heerlijkste wijnen, de beroemde huzarensalade en de prettige bediening.'> Marcusstraat 52B, 1091 TK Amsterdam, rijsel.com

4) 'Restaurant De Plantage. Om de grote maar gezellige ruimte in Artis, waar het lekker mensen kijken is en het eten goed.'> Plantage Kerklaan 36, 1018 CZ Amsterdam, caferestaurantdeplantage.nl

Marlies Swart – uw Marketing Manager
'De allerheerlijkste ovenpizza's voor op de zondagavond haal je bij La Perla.
Ze hebben een restaurant maar ik hou het meest van het afhaalgedeelte
aan de overkant, waar ze één grote tafel hebben waar je gezellig met
andere mensen je pizza kunt opeten.'> Tweede Tuindwarsstraat 14, 1015 RZ Amsterdam, pizzaperla.nl

Eveline Kuyten – uw online chef'Jarenlang at ik wekelijks bij Japan Inn,
een soort snackbar Japanse stijl waar de sushi goed en de prijs gunstig
is. Een beetje Amsterdam-Zuid maar verdraaid lekker is de popcorn
shrimp tempra bij Izakaya, begeleid door een goed glas sake of hippige cocktail.  Soms is het ineens tijd voor Ciel Bleu op de 23e etage van het Okura. Iets totaal anders maar ook erg lekker: Bistrot Neuf heeft lekker eten en nog lekkerder wijn. Toscanini is-en-blijft de beste Italiaan.'

Tara Vierbergen – uw vliegende keep'Eigenlijk stellen alle restaurants van horecamajesteit Casper Reinders me tevree. Van zijn Nacional tot zijn Lion Noir, en Bo Cinq. Stuk voor stuk raak wat betreft inrichting (Reinders is een geoefend antiekverzamelaar – getuige ook zijn galerij Libertine), sfeer en smaak. Met recht aanraders, kortom.'